Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γραπτή ενημέρωση του νέου διοικητή, για τα ζητήματα που απασχολούν τους ειδικευόμενους γιατρούς του Γ. Ν. Ρεθύμνου

Σήμερα επιδώθηκε στον νέο διοικητη του νοσοκομείου μας, όπως είχε ζητηθεί από το σύλλογο μας, γραπτή ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη του συλλόγου μας.
Το κείμενο που επιδώθηκε έχει ως εξής :


Θέμα : Ενημέρωση για τα ζητήματα
που απασχολούν τους ειδικευόμενους
γιατρούς του Γ. Ν. Ρεθύμνου

Προς : Διοικητή Γ. Ν. Ρεθύμνου


Σε συνέχεια της πρόσφατης συζήτησης – ενημέρωσης που είχαμε στο γραφείο σας για τα προβλήματα των γιατρών στο Γ.Ν. Ρεθύμνου και κατόπιν της δικής σας απαίτησης για εγγραφή ενημέρωση επιγραμματικά, σας αναφέρουμε πως αυτά έχουν να κάνουν :


1)με την σίτιση και την κακή συχνά ποιότητα του παρεχόμενου φαγητού, την κατάσταση υγιεινής της τραπεζαρίας, όπως και την έλλειψη που παρατηρείται καθώς όταν υπάρχει καλό φαγητό, άσχετοι παίρνουν τις μερίδες φαγητού που αναλογούν σε εφημερεύοντες γιατρούς,
2) την κατάσταση των εφημερείων όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και την γενικότερη κατάσταση-συντήρηση τους,
3) την εκπαίδευση των ειδικευομένων,
4) για την κατάσταση του τμήματος επειγόντων περιστατικών,
5) την έγκαιρη πληρωμή μισθοδοσίας και εφημεριών,
6) την χωρίς προειδοποίηση αφαίρεση από τα προγράμματα εφημερευόντων ειδικευομένων με πρόσχημα το κόστος, ενώ την ίδια στιγμή να δίνονται επιπλέον εφημερίες σε επιμελητές των οποίους το κόστος εφημέρευσης ειναι πολαπλάσιο.
7) την μη απόδοση των προβλεπομένων ρεπό μετά από 24ωρη εφημερία, τα οποία παρά την παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας και τον έλεγχο στο νοσοκομείο που έγινε μετά από καταγγελίες μας, συνεχίζει να υφίσταται σε ορισμένα τμήματα του νοσοκομείου (ιδιαίτερα του χειρουργικού τομέα).
Στο παρελθόν επίσης έχουν γίνει και καταγγελίες για την μη καταγραφή των τηλεφωνημάτων που γίνονται εν ώρα εφημερίας από το τηλεφωνικό κέντρο προς τους εφημερεύοντες επιμελητές, θέμα που ακόμα εκκρεμεί.

Πέραν των παραπάνω στα οποία πιστεύουμε πως η παρέμβαση σας μπορεί και οφείλει να είναι άμεση, σας αναφέρουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα που μας απασχολούν και έχουν σχέση με την κεντρική εξουσία στα οποία επίσης πιστεύουμε πως έχετε την δυνατότητα παρέμβασης. Αυτά είναι :
1) Εφαρμογή του νέου νόμου όσον αφορά τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
2) Πληρωμή αναδρομικών των εφημεριών που εκκρεμεί από 8 μηνών.
3) Αναβάθμιση του νοσοκομείου με το άνοιγμα της νέα πτέρυγας που αναμένεται ανά δίμηνο τα τελευταία 3 χρόνια.
4) Βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών από το νοσοκομείο με προσλήψεις του απαραίτητου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και τεχνικού προσωπικού.
5) Βελτίωση του πρωτοβάθμιου συστήματος περίθαλψης και δημιουργία υποδομών πρωτοβάθμιου συστήματος περίθαλψης στα αστικά κέντρα.
6) Αλλαγή της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας που προωθεί το ιδιωτικό σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, αυξάνοντας τις δαπάνες των πολιτών και δυσχερένοντας τη δυνατότητα πρόσβασης τους, στις υπηρεσίας υγείας.
7) Αύξηση των κονδυλίων που αποδίδονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στις έγγραφες πρωτοκολλημένες, αναφορές και καταγγελίες μας που έχουν γίνει την τελευταία διετία.

Ρέθυμνο 08/9/2009

Για τον σύλλογο ειδικευόμενων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου

.............Η πρόεδρος..............................................................Ο γραμματέας.....................

..............Ν.Τρούλη............................................................Φοίβος Κακαβίτσας...............