Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Συνάντηση γνωριμίας έγινε την τρίτη 1 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του νέου διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, μεταξύ του ιδίου και αντιπροσωπειών των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών του νοσοκομείου (ένωση γιατρών ΕΣΥ, σύλλογος ειδικευομένων).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του νοσοκομείου γενικότερα και αυτά που αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό ειδικότερα τόσο σε γενικότερο πανελλαδικό επίπεδο (απλήρωτες εφημερίες, υπερεργασία κτλ), όσο και στο επίπεδο του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Δόθηκε επίσης σημασία στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείου Ρεθύμνου και συμφωνήθηκε όπως συνεχίσει να υπάρχει συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Ως σύλλογος ειδικευομένων ευχηθήκαμε στον νέο διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και δώσαμε ιδιαίτερη βάση στα ζητήματα διαβίωσης των εφημερευόντων εντός του νοσοκομείου, καθώς και στην τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενόψει μάλιστα της επερχόμενης πανδημίας της νέας γρίπης.

Ακούσαμε για ακόμα μια φορά ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με το άνοιγμα νέας πτέρυγας που ο νέος διοικητής προσδιόρισε το αργότερο σε 2 μήνες.
Σαν σύλλογος έχουμε πολλές αμφιβολίες για την τήρηση αυτής της προθεσμίας. Εκτός αυτού δεν μας αρκεί μια δέσμευση για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, εφόσον υπάρχει το δεδομένο της εξάπλωσης του ιού σε αυτό το μεσοδιάστημα. Ζητήθηκαν λοιπόν άμεσες λύσεις.


Για το θέμα του φαγητού υπήρξε αμφισβήτηση από τη διοίκηση για την κακή ποιότητα των παρεχόμενων γευμάτων και φυσικά θα επανέρθουμε.

Όσο για τα εφημερία έγινε μια συζήτηση στην οποία δεν διαφάνηκαν λύσεις, το θέμα όμως θα ξανασυζητηθεί.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων Γεν. Νοσ. Ρεθύμνου