Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τελικά ενοχλούμε πολλούς…

Δεύτερη απόπειρα αφισοκόλλησης της αφίσας για την καταγγελία της διαπλοκή φαρμακευτικών εταιριών με γιατρούς. Αυτή τη φορά έμειναν περισσότερες αφίσες την επόμενη ημέρα σε αρκετά τμήματα.

Η έκπληξη όμως προήρθε με τη σημερινή επίσκεψη-αντίδραση από το ΔΣ του συλλόγου φαρμακευτικών αντιπροσώπων. Στη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους του συλλόγου μας για την απεύθυνση της αφίσας και για τους σκοπούς της.

Έγινε σαφές από την πλευρά μας, ότι δεν έχουμε τίποτα ενάντια στους επισκέπτες που ως εργαζόμενοι προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Έχουμε όμως ξεκάθαρη θέση ενάντια στη διαπλοκή, που ειδικά όσον αφορά τους ειδικευομένους, (που εκ των πραγμάτων δεν έχουν σχέση με το φακελάκι λόγω θέσης) είναι η πρώτη επαφή τους με τη παραοικονομία της υγείας.

Κατά τα υπόλοιπα έγινε υπενθύμιση των αποτελεσμάτων της υπερσυνταγογράφησης και των παρεπομένων της

Φυσικά υπήρξαν έντονες λεκτικές διαμάχες με ορισμένα μέλη του συλλόγου των επισκεπτών για το περιεχόμενο της αφίσας. Κάποιοι μάλιστα ενοχλήθηκαν γιατί η εταιρία που αντιπροσωπεύουν αναγράφεται ανάμεσα στα βραβεία του γιατρού του σκίτσου. Τονίσαμε ότι η αναφορά είναι τυχαία, αλλά ακόμα και αν υπάρχουν εταιρίες που ξεφεύγουν του κανόνα και είναι η εξαίρεση, απλά τον επιβεβαιώνουν.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως τελικά δεν ενοχλούμε μόνο πολύ…ενοχλούμε και πολλούς.

Κατά τα λοιπά: όσες αφίσες κατεβαίνουν θα ξανανεβαίνουν..

Και το θετικό ότι το ζήτημα έχει ανοίξει και συζητείται μεταξύ των ειδικευομένων…