Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου

Έγινε σήμερα το απόγευμα 13/10, συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου όπου του τέθηκαν θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη λειτουργία του νοσοκομείου που αφορούν τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν

1 Το θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου κατά τη βραδινή βάρδια σε σχέση με τους παρασκευαστές, όπου υπήρξε δέσμευση για την επαναφορά του καθεστώτος του προηγούμενου μήνα.

2.Το θέμα που έχει προκύψει με τις επισκέψεις γιατρών των Κ.Υ. κατ' οίκον όταν δεν υπάρχει στη βάρδια ασθενοφόρο στο Κ.Υ. όπου έγινε αντιληπτό το πρόβλημα που έχει προκύψει και υπήρξε δέσμευση για από κοινού δραστηριοποίηση σε συνεργασία με το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

3.Το θέμα με τα εισιτήρια των ασθενών σε κλινική όταν αυτοί δεν έχουν μαζί τους έγγραφα ταυτοπροσωπίας, που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις για αποφυγή ακραίων καταστάσεων όπως αυτές των τελευταίων ημερών.

4.Το ζήτημα με τις ακάλυπτες εφημερίες (ετοιμότητας) επιμελητών σε σχέση με των ειδικευόμενο που εφημερεύει εκείνη την ημέρα στο τμήμα, στα μικρότερα τμήματα. Στο ζήτημα αυτό υπήρξε δέσμευση για επανεξέταση του ζητήματος.

5.Το ζήτημα των ρεπό και υπήρξε δέσμευση για αποστολή εγγράφου στους διευθυντές για την απόδοση του ρεπό και την κατάθεση προγράμματος στην αρχή του μήνα, καθώς και η συνολικότερη προσέγγιση του ζητήματος σε σχέση με τις κινήσεις του συλλόγου στην επιθεώρηση εργασίας. Τονίστηκε από πλευράς μας πως δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση στο ζήτημα του 52ωρου και του Ρεπό σε καμία περίπτωση.

6.Ζητήθηκε η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο νοσοκομείο με θετική προσέγγιση από τον διοικητή.

7.Υπήρξε ενημέρωση για το ζήτημα της προμήθεια στολών στους γιατρούς του νοσοκομείου και σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας τους. Ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών και υπήρξε ανάλογη δέσμευση για το κλείσιμο του ζητήματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας και τις άμεσης προκήρυξης του διαγωνισμού.

8.Συζητήθηκε η λειτουργία του συστήματος για την άμεση κλήση των τηλεφωνητών και οριστικοποιήθηκε η λειτουργία του από την επόμενη εβδομάδα. Συζητήθηκε το πρόβλημα λειτουργίας του κατά το σαββατοκύριακο λόγω της μη παρουσίας του διοικητικού προσωπικού που θα το προγραμματίζει. Συζητήθηκαν επίσης η δημιουργία μηχανισμού άμεσης κλήσης για υπερεπείγοντα περιστατικά (ανακοπές κτλ) με τη δημιουργία δικτύου “κόκκινων τηλεφώνων” για 4 ειδικότητες.

Για την ενημέρωση
Ο Γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας