Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αποφάσεις Γ.Σ. 20/10/2010

Η γενική συνέλευση παρότι σύμφωνα με το καταστατικό μας (ως εξ΄ αναβολής) θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις, πρακτικά λόγω της χαμηλής συμμετοχής δεν έλαβε οποιασδήποτε απόφαση (η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 25 εως 30% των μελλών του συλλόγου).

Έτσι έγινε απλά ενημέρωση για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών.
Θεωρήθηκε από όλους ενδεδειγμένη η συνέχιση της κίνησης στην επιθεώρηση τουλάχιστον μέχρι το τέλος των πιέσεων για υπέρβαση των 7 εφημεριών ανά μήνα σε όλα τα τμήματα που τα μέλη του συλλόγου ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο (παιδιατρική, χειρουργική) και μέχρι την απόδοση όλων των ρεπό για τα τμήματα που τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτά (όπως η χειρουργική) και επίσης δείχνουν ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά την τράπεζα και τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα πληρωμών μετά την άρνηση των υπόλοιπων τραπεζών στις οποίες έγινε κρούση για τοποθέτηση ΑΤΜ στο νοσοκομείο, κρίθηκε σκόπιμη κατά πρώτα η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την ΑΤΕ και σε περίπτωση που δεν προσφέρει τουλάχιστον όσα προσφέρουν και οι υπόλοιπες η έναρξη διαδικασίας μετακίνησης που θα οριστεί σε επόμενη Γ.Σ. ή διευρυμένο Δ.Σ. Το ίδιο ισχύει και για την κίνηση στον συνήγορο του πολίτη ή καταναλωτή για την άρνηση του νοσοκομείου να μας μισθοδοτεί τον καθένα ξεχωριστά σε όποια τράπεζα μας εξυπηρετεί ατομικά.

Τέλος θεωρήθηκε αυτονόητη η αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου μας στην κινητοποίηση των αγροτικών γιατρών της Λέσβου για την διεκδίκηση των ρεπό τους και η καταδίκη των κατασταλτικών κινήσεων των διευθυντών του νοσοκομείου και των Κ.Υ. που καλούν σε απολογία συναδέλφους που εξασκούν το δικαίωμα τους για αντισταθμιστική ανάπαυση.

Καλούμε δε τους παραπάνω “αρμόδιους” να ξαναδιαβάσουν την ισχύουσα νομοθεσία και ιδίως τα Π.Δ. 88/1999 και 76/2005 που έχουν θέση συνταγματικών διατάξεων στο δικονομικό μας σύστημα, καθόσον εφαρμόζουν οδηγίες της Ε.Ε., καθώς άγνοια των νόμων ειδικά στις θέσεις που κατέχουν θεωρείται αδίκημα. Θεωρούμε τον αγώνα των συναδέλφων πάνω από όλα, αγώνα αξιοπρέπειας όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για όσους συναδέρφους βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση και τους καλούμε να συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά μέχρι την νίκη.

Υπενθυμίζουμε δε στους ίδιους αλλά και σε όλους το ρόλο της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών που “ξέχασε” στην πρόσφατη συλλογική σύμβαση να αναφέρει και τους αγροτικούς γιατρούς στην παράγραφο για το δικαίωμα της ημερανάπαυσης (και όχι ημιανάπαυσης όπως λέει στην ανακοίνωση της), με αποτέλεσμα να μην αναφέρονται ρητά και στον μετέπειτα ψηφισθέντα νόμο και να δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα σήμερα(που σημειώνουμε δεν αφορούν μόνο του αγροτικούς γιατρούς της Λέσβου, αλλά όλης της Ελλάδας).


Για τη Γ.Σ.
Ο γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας