Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Λίγα λόγια για την διαχείρηση του ιστολογίου των ειδικευομένων

Δεδομένης της αποχώρησης μου από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και από το Δ.Σ. του συλλόγου των ειδικευομένων θεωρώ σκόπιμο να αφήσω την βάση του blog (που δημιουργήθηκε στο σύλλογο με προσωπική μου δουλειά κατά βάση), ενεργή για τη συνέχεια του συλλόγου.

Είναι στο χέρι των επομένων που θέλουν να ασχοληθούν με όσα δημιουργήσαμε αυτά τα 2 χρόνια να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Αυτό δεν σημαίνει αποχώρηση, αλλά απλά ότι δεν είναι μέσα στη δικαιοδοσία μου πλέον να τρέχω το blog, αλλά παρά μόνο να παρεμβαίνω σποραδικά σαν άτομο και σαν μέλος του συλλόγου (για όσο καιρό ακόμα ανήκω στο νοσοκομείο Ρεθύμνου).
Δεν σημαίνει αποχώρηση διότι σκοπεύω την ίδια ενέργεια και προσωπική δουλειά που μέχρι τώρα διοχετευόταν στο blog αυτό να τη δώσω, αυξάνοντας τη συμμετοχή μου στα υπόλοιπα blog που έχουν σχέση με το γενικότερο ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δηλαδή το παλιό και γνωστό ιστολόγιο του Φίλου και συμφοιτητή Ηλία Τσέρκη ”ειδικευόμενοι γιατροί” με διευθυνση http://drtsili.blogspot.com/ , αλλά και το νέο “Γιατροί έξω από το σύστημα” , με διευθυνση http://docsolidarity.blogspot.com/

Για το νέο ιστολόγιο που ανέφερα είναι χρήσιμο να παραθέσω και το ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει την έναρξη λειτουργίας του εδώ και 2 περίπου μήνες και να σας καλέσω όλους όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχεται καθως στηρίζεται σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και στην οριζόντια λήψη αποφάσεων.

"Με βάση την εμπειρία που αποκομίσαμε και από τη δημιουργία και το τρέξιμο του συλλόγου των ειδικευομένων Ρεθύμνου, σε συνεργασία με μερικούς ακόμα φίλους δημιουργήθηκε το νέο Ιστολόγιο “Γιατροί έξω από το σύστημα”.

Γιατί ακόμα ένα νέο ιστολόγιο;
Γιατί το status του ειδικευόμενου είναι παροδικό- το χάλι του ιατρικού συνδικαλισμού μόνιμο.
Γιατί τα προβλήματα παραμένουν και μετά την ειδικότητα.
Γιατί ούτε ως ειδικευόμενοι εθελοτυφλούσαμε ελπίζοντας σε συνδικαλιστικές μειοψηφικές πρωτοπορείες, αλλά ούτε τώρα πιστεύουμε ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη (ακριβώς για αυτό το λόγο είμαστε ανοιχτοί σε διαδικασίες που μπορούν να εκτρέψουν διαμορφωμένες καταστάσεις, αλλά και σε νέες ιδέες και συνεργασίες πάντα βασιζόμενες στην οριζόντια λήψη αποφάσεων αλλά και σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες)

Γιατί έξω από το σύστημα;
Γιατί θεωρούμε ότι μέσα από το υπάρχον σύστημα αξιών του ιατρικού κατεστημένου το μόνο που μπορεί κανείς να ελπίζει είναι το χειρότερο..
Γιατί βλέπουμε καθημερινά τα χάλια του κομματικά εξαρτώμενου συνδικαλισμού και στο χώρο της υγείας και γιατί δεν ελπίζουμε σε πολιτικούς και κόμματα.
Γιατί θεωρούμε ότι μόνο χτίζοντας διαδικασίες αλληλεγγύης πέρα από το υπάρχον σύστημα, όχι μόνο αυτό της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και στην καθημερινότητα του καθενός, μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά κάτι.
Γιατί ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δώθηκε ποτέ. "


Φιλικά
Ο πρώην γραμματέας του συλλόγου και υπεύθυνος μέχρι σήμερα του Blog
Φοίβος Κακαβίτσας