Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συλλόγου ειδικευομένων

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/4 στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασε ο διοικητής σε μέλη του προεδρείου του συλλόγου για την πιθανότητα προβλήματος με τις πληρωμές εφημεριών των ειδικευομένων από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα. Στη συνέλευση μίλησε ο διοικητής που επανέλαβε την αβεβαιότητα για όλα, με δεδομένη την μέχρι και σήμερα μη άφιξη των αντίστοιχων κονδυλίων. Έδειξε παντελώς ανενημέρωτος για θέματα όπως το 52ωρο, το μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων εφημεριών, το δωδεκατημόριο, τη συλλογική σύμβαση και τις πιθανές αρνήσεις επιτρόπων να υπογράψουν υπερβάσεις σε εφημερίες και κατέληξε ότι αύριο θα μπορέσουμε να έχουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έχει δεδομένες απαντήσεις για την πορεία αποπληρωμών των δεδουλευμένων εφημεριών.

Από πλευράς ειδικευομένων υπήρξε απαίτηση για άμεση απάντηση στην απλή ερώτηση ποτέ θα πληρωθούμε. Του τέθηκε ξεκάθαρα το δεδομένο ότι αρνούμαστε να εφημερεύουμε πέραν του νομίμου και με άγνωστη την τύχη ακόμα και αυτών των δεδουλευμένων και αρνούμαστε να δεχτούμε οποιαδήποτε μείωση του αριθμού των εφημερευόντων, αφού ήδη οι εφημερίες είναι επισφαλείς (όσον αφορά τους ειδικευόμενους και με υπερβολικό φόρτο εργασίας). Του ζητήθηκε τέλος να ξεκαθαρίζει στην αρχή του μήνα πόσες εφημερίες θα πληρωθούν, ώστε να μην πραγματοποιούνται παραπάνω.

Μετά την αποχώρηση του διοικητή η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα, εν αναμονή του χρονοδιαγράμματος και των απαντήσεων κατάθεση 4 εφημεριών για το Μάιο και νέα γενική συνέλευση την επόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου, για αποφάσεις από πλευράς του συλλόγου, για τις εφημερίες που θα πραγματοποιηθούν μετά τα μέσα Μαΐου।

Τέλος ακολούθησε συνέλευση του Δ.Σ. του συλλόγου με συζητήση για τα οικονομικά του συλλόγου αλλά και τις πιθανές προτάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στο μήνα, εξαρτώμενες φυσικά από τις αυριανές απαντήσεις του διοικητή.

Για την ακρίβεια
Ο Γραμματέας του συλλόγου
Κακαβίτσας Φοίβος