Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

21 γιατροί οι άμεσες ανάγκες για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Όχι φυσικά για τη διοίκηση του νοσοκομείου μας, για την οποία η στελέχωση είναι προφανώς επαρκής, αλλά για την τοπική ένωση γιατρών του ΕΣΥ.


Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νέος νόμος η ομοσπονδία των γιατρών θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των νέων θέσεων εργασίας που προβλέπονται να προκυρυχθούν για γιατρούς εντός του 2009. Με βάση τα παραπάνω ζητήθηκε από τις κατά τόπους ενώσεις να αξιολογήσουν τις πραγματικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και να τις αποστέλλουν στην ομοσπονδία ώστε να δημιουργηθεί ένας πανελλαδικός χάρτης των ελλείψεων και των αναγκών.

Έτσι για το νοσοκομείο Ρεθύμνου η τοπική ένωση αξιολόγησε τις άμεσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στα 21 άτομα τα οποία κατανέμονται ως εξής :

Ειδικευόμενοι : 9 (1 παιδιατρικής, 1 αναισθησιολογίας, 1 ορθοπαιδικής, 1 ακτινολογίας, 1 μικροβιολογίας, 1 ΩΡΛ, 1 Πνευμονιολογίας και 2 γενικλης ιατρικής)

Ειδικευμένοι : 12 (1 εντατικολόγος, 1 παιδίατρος, 1 χειρουργός, 1 αναισθησιολόγος, 1 ορθοπεδικός, 1 γυναικολόγος, 1 ουρολόγος, 1 οφθαλμίατρος, 1 νεφρολόγος, 3 γιατροί Τ.Ε.Π.)



Σημειώνουμε οτί ο σύλλογος των ειδικευομένων δεν ερωτηθηκε ποτέ για την κατάρτηση αυτης της λίστας ως προς τους ειδικευόμενους.

Το συνολικό πίνακα για το νοσοκομείο Ρεθύμνου μπορείτε να των διαβάσετε εδώ
http://docs.google.com/Doc?id=dcvj8478_116dx3n52hk

για όλη την Ελλάδα μπορείτε να των διαβάσετε εδώ
http://www.ygeianet.gr/box/cal/9420.xls