Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Να γιατί παραιτηθήκαμε…


Ώρα 13.00 προσέλευση στη συνέλευση : άτομα 0
Ώρα 13.20 προσέλευση στη συνέλευση : άτομα 1 (Πρώην μέλος Δ.Σ.)
Ώρα 13.30 προσέλευση στη συνέλευση : άτομα 1 (Άλλο πρώην μέλος Δ.Σ.)
Ώρα 13.40 προσέλευση στη συνέλευση : άτομα 0


Μηδενικό ενδιαφέρον από το σύνολο των ειδικευομένων…(;;;)

Όσοι από εμάς ενδιαφέρονταν ως και τις κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου, πικραμένοι από όσα έγιναν δεν ήρθαν γιατί δεν έχουν όρεξη (ακόμα και εμείς που κάναμε το κάλεσμα με βαριά ψυχή το κάναμε), όσοι αδιαφορούσαν συνέχισαν να το κάνουν.

Όσοι δεν ήρθαν συνειδητοποιημένα, ξέρουν σαφώς τι συμβαίνει και τι θα συνεχίσει να συμβαίνει και αργά η γρήγορα θα επαναδραστηριοποιηθούν, μόλις περάσει η απογοήτευση. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν αφήσουν την κατάσταση έτσι, μας πήρε και μας σήκωσε.
Ήδη διαφαίνονται οι βλέψεις των κυβερνώντων.

Τους υπόλοιπους, ως γνωστό θα συνεχίσουμε μόνιμα να τους βλέπουμε από φωτογραφία . Είναι οι ίδιοι που μόνιμα διαμαρτύρονται και μουρμουρίζουν στα πηγαδάκια αλλά ποτέ δε θα κάνουν τίποτα. Είναι οι ίδιοι που πούλησαν τις κινητοποιησεις του Φεβρουαρίου. Και φυσικά κάνεις μας δεν θα κάνει κάτι και για αυτούς.

Όσο για τους αρχισυνδικαλιστές μας, αυτούς της ένωσης γιατρών του νομού, είναι φοβερό το ότι τώρα που δεν πληρώνονται, με συνελεύσεις 15 ατόμων αποφασίζουν επισχέσεις. Αυτή δηλαδή τη μορφή κινητοποίησης που λοιδορούσαν πριν από 2 μήνες, και κατηγορούσαν τους ειδικευόμενους και τους πίεζαν να σταματήσουν. Ήρθε η ώρα να θερίσουν τις θύελλες που έσπειραν το φεβρουάριο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Βάζουν βέβαια πάλι μπροστά τα προβλήματα του νοσοκομείου και όχι τις οικονομικές διεκδικήσεις. Τα προβλήματα που μάλλον δεν υπήρχαν πριν από 2 μήνες στις κινητοποιήσεις των ειδικευομένων, αλλά τώρα ξαφνικά προέκυψαν.

Ώρα να θυμηθούν τις γενικές συνελεύσεις του Φεβρουαρίου, που σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, αντί να στηρίζουν τον αγώνα μας, έστηναν δικαστήριο ενάντια μας.

Ώρα να θυμηθούν την απουσία τους όταν με αυτή ουσιαστικά σιγοντάριζαν και δεν είπαν κουβέντα όταν οι διοικούντες του νοσοκομείου με την αβάντα πολλών επιμελητών και διευθυντών (ανάμεσα τους και όσοι αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικοί και αριστεροί), έστελναν εξώδικα στον εισαγγελέα και όταν 1 μήνα αργότερα γινόταν προανακρίσεις.


Η κινητοποίηση τους χωρίς ειδικευόμενους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και αυτό το ξέρουν καλά. (Εκτός και αν τους ενδιαφέρει μόνο το τι θα λένε τα ΜΜΕ του νομού και όχι το ποιοι και πόσοι θα συμμετέχουν πραγματικά στην κινητοποίηση)


ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.


Η συνέλευση των ειδικευομένων πιθανά θα ξαναγίνει εξ αναβολής μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όμως ακόμα και αν παρευρεθεί σε αυτή ικανός αριθμός ατόμων για να πάρει αποφάσεις, είναι σίγουρο από τις συζητήσεις ανάμεσα σε όλους όσους στηρίζουν το σύλλογο των ειδικευομένων, ότι πλέον τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Εμείς είμαστε εδώ, πάντα θα είμαστε, γιατί έτσι θεωρούμε πως πρέπει. Ακόμα και όταν απέχουμε είμαστε εδώ και μιλάμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα είμαστε ποτέ μακριά από κανένα αγώνα, αλλά δε θεωρούμε πως είναι πρέπει να κινητοποιούμαστε δυναμικά μόνο όταν καθυστερεί η πληρωμή των εφημεριών. Όλοι μας έχουμε ανάγκες και σίγουρα δε βγαίνουμε με τα 1050 ευρώ μισθό που παίρνουμε. Δεν είμαστε σίγουρα βολεμένοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στους αγώνες για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγειάς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα νοσοκομεία.

Και παρά το διπλό πρόσωπο όσων από το Μάιο και μετά θα ζητάνε επιτακτικά τη συνδρομή μας στις κινητοποιήσεις τους, εμείς θα είμαστε συνεπείς σε όσα λέγαμε το Φεβρουάριο και συνεχίζουμε να πιστεύουμε.

Η σημερινή αποχή εμάς δε μας ανησυχεί. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν. Γιατί ακόμα και η αποχή φωνάζει.

Φοιβος Κακαβίτσας Ειδικευόμενος γενικής ιατρικής Γ.Ν.Ρεθύμνου